Dut Theingath

Dut Theingath is geboren in Juba en heeft het grootste deel van zijn leven als vluchteling in Khartoum geleefd.

Hij kwam in contact met Stephen Ochalla en zijn dans/ muziekgroep Orupaap na zijn studie ICT aan de Universiteit van Sudan.Dut heeft deelgenomen aan een serie workshops dans in Khartoum vanaf 2006, in het kader van het de uitwisseling-programma tussen Arts Africa, de UVA Instituut voor Theaterwetenschap, Codarts en het College of Music and Drama in Khartoum.

Een nieuw project in september 2012 met Stichting Grounds en Codarts in Rotterdam bracht een andere kant van Dut’s danstalent en docentschap naar boven. Naast het leiden van de repetities, volgde Dut alle lessen binnen de Hogeschool op alle niveaus en bleek een zeer snelle student, ondanks taalproblemen.

De directie van Codarts heeft op basis daarvan besloten hem de kans te geven een semester binnen Codarts te studeren om verder aan zijn docentschap en zijn kwaliteiten als danser en choreograaf te kunnen werken.Duth Theingath kopieVoor Dut is het eigenlijk ‘now or never’; hij wil verder studeren maar is voor Europese normen te oud. Om zich op zijn verblijf in Rotterdam voor te bereiden werkt hij momenteel intensief aan het beheersen van het Engels.

Dut is een talent, dat verdient om gekoesterd te worden, hij zal na zijn studie zijn kennis en ervaringen overdragen aan jongeren in Juba.