Christopher Holloran

Christopher HolloranChristopher Holloran Addendum is in 2012 afgestudeerd aan de Rietveld Academie, Audiovisuele kunsten. Christopher Holloran woont in Amsterdam en werkt als beeldend-kunstenaar-filmer.

Hij is een energieke persoonlijkheid die uit zijn niet te stoppen bron van creatieve gedachten put. Hij maakt mooie een verleidelijk kunst, werk wat je aanzet om het nog een keer en dan nog beter te bekijken. Hij gebruikt vaak films om zijn kleurrijke fantasievolle verhalen te vertellen.

Films met humor en inhoud, vertellingen van o.a. de kwesties tussen geliefden op afstand, zoals het lied van de twee koningskinderen die gescheiden waren door het water. Reis verhalen door het exotische China, waar hij met een precies oog en oor het interessante detail heeft gevonden en vastgelegd, dit afgewisseld en vaak door de bestaande beelden heen gemonteerd zeer kundig gemaakte teken animaties.

Met de bijdrage van YAA wil hij een film maken in het themapark Sasebo in Nagasaki. Het Huis Ten Bosch in dit park is een van de replica’s van Nederlandse gebouwen waarmee de historische relatie tussen Japan en Nederland wordt weergegeven. Het plan is om tegen deze achtergrond een film te rond de korte verhalen van Nescio over jonge mannen in Amsterdam aan het begin van de 20e eeuw. Jonge mannen die zich in die tijd in Amsterdam ontheemd voelen door hun innerlijke conflict tussen idealistische jeugd en burgerlijke volwassenheid.

U kunt meer lezen over het project in zijn beschrijving (Omschrijving YAA Project Christopher Holloran).  In zijn CV (Cristopher Holloran – CV 2014) vindt u informatie over het werk van Christopher Holloran tot nu toe.