Sofia Diaz & Vitor Roriz

In het werk van het Portugese choreografisch duo Diaz en Roriz, wordt door fragmentatie en deconstructie van de beweging en associatief stemgebruik de persoonlijke fascinatie geuit in virtuoze en precieze choreografieën van beweging en stem. Dias & Roriz zijn twee onafhankelijke dansers en choreografen die intensief samen werken in verschillende dansprojecten en nu langzaam buiten Portugal bekendheid verwerven.

Met de voorstelling “A Gesture That Is Nothing But A Threat” wonnen Dias & Roriz de Prix Jardin d’Europe en zijn zij gekozen tot priority company van het Europese dansnetwerk Aerowaves 2013. In deze theatrale choreografie gaan zij het discours aan over individuele identiteit en de overkoepelende culturele en nationale identiteit.

Dansmakers Amsterdam wil deze twee jonge choreografen graag ondersteunen door hen in de Amsterdamse dansscène onder te dompelen en hun werk te tonen in het jonge makersfestival PUNCH 2013. Tijdens Punch zullen zij in de dagen voorafgaand aan, alsook gedurende het festival, een “interactive workshop” leiden waarbij zij het publiek letterlijk de vloer mee opnemen en betrekken in hun artistiek proces.

VITOR RORIZ EN SOFIA DIAS
Sofia Dias & Vitor Roriz

Met steun van Young Artfund Amsterdam kan dit mogelijk gemaakt worden.