Kunstenaars 2013

YAA is in 2012 opgericht. Dankzij de samenwerking met onze partners was het mogelijk om al in 2013 tien kandidaten voor te dragen aan de YAA-sponsors. Zij kozen de vijf jonge kunstenaars die de eerste YAA-award ontvingen: Sofia Diaz, Ola Lanko, Inge Meijer, Ashraf Moneim, Adeola Olagunju, Vitor Roriz.

Inge Meijer en Ola Lanko werden voorgedragen door Harry Heyink, docent aan de Rietveldacademie en initiator van de European Exchange Academy  Sofia Diaz en Vitor Roriz werden voorgedragen door Suzy Blok, directeur van Dansmakers Amsterdam. De voordracht van Arts Africa resulteerde in een YAA-award voor beeldend kunstenaar Ashraf Moneim uit Soedan en de Nigeriaanse fotografe Adeola Olagunju.

Dankzij de YAA-bijdrage voor reis- en verblijfkosten en in samenwerking met de Thami Mnyele Foundation en de Foundation Arts Africa kon de Soedanese kunstenaar Awaad Issa Omar naar Nederland komen.
De YAA-housingvrienden maakten het mogelijk om met een bescheiden budget buitenlandse gasten een verblijf voor enkele weken in Amsterdam aan te bieden.