YAA-award 2016

YAA ondersteunde in 2016 wederom jonge talentvolle kunstenaars.
Dankzij de voordrachten van YAA-partners mochten de YAA-sponsors opnieuw kiezen uit bijzondere kandidaten.
Ook dit jaar kozen zij voor diversiteit qua disciplines, te weten fotografie, videokunst, choreografie en muziek. Zij selecteerden: Esther Hovers, Manu Sanchez Maria, Anne Suurendonk, Amber Toorop en Jessica Tucker.

Corinne Noordenbos, hoofd fotografie, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), droeg de fotografen
Esther Hovers en Amber Toorop voor. Anne Suurendonk, choreografe, werd voorgedragen door Suzy Blok (Dansmakers), Manu Sanchez Maria, componist, werd voorgedragen door Wim Henderickx (Conservatorium). Tobias Karlsson (Rietveldacademie)  droeg Jessica Tucker, videokunst/performance, voor.