YAA-award 2015

Kunstenaars 2015
In 2015 ontvingen de volgende kunstenaars een YAA-award:
Fernando Belfiore, Dwight Breinburg, Felipo Ignacio Noriega en Doris Jongerius.
Jacki Karuti en Barbara Minishi uit Kenia kregen een YAA-reisbeurs.

De voordracht voor Felipo Ignacio Noriega kwam van Wim Henderickx docent aan het Conservatorium Amsterdam. Dwight Breinburg werd voorgedragen door Neil van der Linden. Corinne Noordenbos, hoofd van de afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, stelde twee kandidaten voor, waaruit Doris Jongerius werd gekozen door de sponsors van YAA. Ten slotte droeg Suzy Blok, directeur van Dansmakers Amsterdams een aantal interessante kandidaten voor. Daaruit werd Fernando Belfiore gekozen.

Het Goethe Instituut Nairobi droeg de kunstenaars Jacki Karuti en Barbara Minishi voor. Zij werden geselecteerd voor een studiereis in Nederland. Dankzij de YAA-housingvrienden, partners en netwerkvrienden kon YAA onderdak bieden en een kennismaking met Nederlandse musea, kunstinstellingen en kunstenaars voor hen organiseren.