YAA-award 2014

In 2014 ging de YAA-award naar Pieter van den Boogert, Marie Goeminne, Christopher Holloran, Gareth Nyandoro en Dut Theigath.

Pieter van den Boogert werd voorgedragen door Corinne Noordenbos, hoofd afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Marie Goeminne werd voorgedragen door Suzy Blok, directeur van Dansmakers. Christopher Holloran is geselecteerd op voordracht van Harry Heyink en Tobias Karlsson, docenten aan de Rietveldacademie en nauw betrokken bij de European Exchange Academy.

YAA sponsorde de reiskosten van Gareth Nyandoro (Zimbabwe), resident-artist bij samenwerkingspartner Rijksakademie, Amsterdam. YAA sponsorde eveneens de reiskosten van Dut Theigath (Soedan) voor zijn studie dans aan Codarts, YAA’s Rotterdamse partner-instelling.

YAA-housingvrienden maakten het eveneens mogelijk om met een bescheiden budget een aantal buitenlandse gasten een tijdelijk verblijf van enkele weken in Amsterdam aan te bieden.