Word vriend

Young Artsupport Amsterdam, YAA, bestaat dankzij haar kring van sponsors, donateurs, housingvrienden en adviseurs.

U kunt YAA op verschillende manieren steunen

  • Financiële bijdrage
  • Housing – het aanbieden van een logeerplek voor kunstenaars tijdens festivals, stages, etc.
  • Advies – YAA matcht YAA-vrienden met kunstenaars die een vraag hebben

Financiële bijdrage

Ter info

YAA heeft een culturele ANBI. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Zie Informatie over aftrek belastingen. of lees meer onderaan pagina, of neem contact op met Marianne Harten, marianne@youngartsupportamsterdam.nl

U kunt op verschillende manieren financieel bijdragen.


 Eenmalig geven

U geeft een donatie van € 50,- of meer via Ideal.

Geven via iDeal


Periodiek schenken

Doneren voor kunst is financieel aantrekkelijk. Bij een periodieke schenking (vijf jaar) kunt u 125% aftrekken van het bedrag dat u schenkt. NB er geldt geen drempelbedrag. Als YAA zijn we aangesloten bij het Prins Bernard Cultuurfonds. U krijgt via dit fonds het document dat u nodig heeft voor uw belastingaangifte. Als u jonge kunstenaars wilt supporten ga dan naar: https://yaa.geefaanfonds.nl/doneren en vul het bedrag in. De rest wijst zich vanzelf.

marianne@youngartsupportamsterdam.nl

Jan Luijkenstraat 36-2, 1071 CR Amsterdam


Aftrek van belastingen
YAA heeft een culturele ANBI. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Het maakt hierbij niet uit of u een gewone gift doet of een periodieke gift, of beide. Voor gewone giften geldt wel het drempelbedrag (1% van het inkomen) en het maximum (10% van het inkomen). De verhoging die u krijgt voor de gift telt niet mee voor de berekening van uw maximum voor gewone giften. Periodieke giften zijn van de eerste tot de laatste euro aftrekbaar.

Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Voor voorbeelden van het berekenen van aftrek zie hier