Actualiteiten en agenda


‘ZACHTZINNIG RADICAAL’ tentoonstelling in ARTI 
Arti et Amicitae, Rokin 112, Amsterdam
Vanaf vrijdag 26 april 16.30 uur tot en met zondag 26 mei 2019.

Openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 12 uur tot 18 uur. 
Entree € 3,-.

Lees hieronder het programma

De curatoren willen laten zien hoe YAA-award winnaars hun visie op de wereld verbeelden.
Aan de tentoonstelling doen beeldende kunstenaars, dansmakers, componisten en schrijvers mee.

Edith Rijnja & Harald Schole, curatoren YAA-tentoonstelling 2019

Vrijdag 26 april 16.30 uur Paneldiscussie Geven is Winst, over filantropie in de kunst. 
Voorzitter Hedy d’Ancona. Met Bertien Minco, oprichter Jeugdcultuurfonds en strategisch adviseur, Mirjam Moll, waarnemend directeur Museumvereniging, Pia van den Berg, voorheen directeur theater De Engelenbak en gemeenteraadslid A’dam kunst en cultuur, Arjo Klamer, hoogleraar economie van kunst en cultuur, Erasmusuniversiteit, Harry Heyink, directeur European Exchange Academy, docent Gerrit Rietveld academie.

Vrijdag 26 april
16.30 uur paneldiscussie ‘Geven is Winst’
18 uur opening tentoonstelling genodigden door Hedy d’Ancona.
20 uur opening voor het publiek

Donderdag 2 mei 16 uur – 18 uur Thema: Vrijheid & Engagement

Lezing ‘Zachtzinnig Radicaal in de fotografie en het publiek’ door Corinne Noordenbos, fotograaf, voorheen hoofddocent fotografie KABK; dramaschrijver Sara van Gennip over engagement. Zij draagt tevens voor uit eigen werk. Na afloop discussie.

Donderdag 16 mei 16.00 uur – 18.00 uur Uitreiking YAA-awards 2019.

De voordrager van de betreffende academies leidt de winnaar in, de winnaar presenteert zijn/haar project. winnaar: Andreas Hannes, Dansmakers; Daniel Siegersma, KABK den Haag; Diego Arias Asch, Filmacademie; Oded Yadin Rimon, Gerrit Rietveld Academie; Tijmen van Tol, Conservatorium.

Donderdag 23 mei 16.00-18.00 (op zalen), pauze, 20.30 – 21:30 (sociëteit)

Interdisciplinair programma rondom compositie

Lezing ‘Hedendaagse muziek, een interdisciplinaire kunstvorm?’ door Wim Henderickx, componist en docent compositie Conservatorium Amsterdam en Antwerpen. Optredens van jonge componisten, musici en dansers. Flora Koene over haar metronoom voor doven en de visuele installatie ‘Sign Language Songs’ , Rick van Veldhuizen zingt fragmenten ui zijn mini-opera; Felipe Ignacio Noriega (electronica) en Anne Veinberg (pianiste) spelen een stuk uit Noriega’s succesvolle compositie Çode Klavier’. Danser en componist/arrangeur Fernando Belfiore danst een fragment uit een nieuwe choreografie.

Om 20.30 uur speel in de sociëteit de jonge flamencogitarist Jeff Heine stukken uit zijn zojuist verschenen CD Reflejos del Alma. Toegang sociëteit voor niet leden € 7,50.