Archief

Zachtzinning Radicaal

Verslag tentoonstelling in Arti april-mei 2019 voor fondsen en vrienden. Download hier het verslag.

Pa se sliš

A-capellamuziek uit Slovenië en Nederland uitgevoerd door het Studentenkoor Amsterdam. Met composities van Sweelinck, Escher, Forte, Post, Gallus, van Tol (YAA-award 2019), Franssens, Andriessen, Čopi e.a.. Donderdag 20 juni Museum ’t Kromhout, Hoogte Kadijk 147, Amsterdam Zaterdag 22 juni Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

The City – a skipping piece

Andreas Hannes (YAA-award 2019) Vrijdag 21 juni 21:30 Vondelpark Openluchttheater

Gitaarconcerten

Jeff Heijne, gitarist (YAA-award 2018) Jeff geeft concerten op 7, 8, 15, 24 en 25 juni Solo, of met Conchita Boon (flamenco-danseres) of met Mascha van Nieuwkerk (cello)

Koffieconcert – Nieuwe registers

Zondag 16 juni 12:00-13:30 uur Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam   Celliste Doris Hochscheid, pianist Frans van Ruth en organist Gonny van der Maten spelen muziek van o.a. Wouter van Belle, Rick van Veldhuizen (YAA-award 2017), Bach, De Falla, Schumann & Messiaen.

The Plant Collection

Inge Meijer (YAA-award 2013) Zondag 19 mei j.l. presenteerde Inge Meijer in de bibliotheek van het Stedelijk Museum haar boek ‘The Plant Collection’. Voor het ontwikkelen van het kunstenaarsboek, waarin 272 foto’s, heeft zij twee jaar lang onderzoek gedaan naar het verdwenen – en vergeten – plantenleven van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het boek is te koop in de museumshop van het Stedelijk Museum a € 28,- In 2013 verdween de laatste plant, een Sansevieria, uit het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor de speciale boekeditie heeft Meijer 25 stekjes van deze plant gekweekt om zo de enige overgebleven plant voort te planten. Samen met een foto, certificaat en speciaal ontworpen archiefdoos is de stek te koop bij AKINCI, oplage 25. Akinci, Lijnbaansgracht 317, Amsterdam

 

Vrijdag 26 april t/m 26 mei stond in Arti et Amicitiae in Amsterdam een tentoonstelling ter viering van het zevenjarig bestaan van YAA. De tentoonstelling werd samengesteld uit een selectie van YAA award winnaars vanaf 2013. Daarnaast waren er lezingen, een panel discussie en de YAA-Award uitreiking 2019. Download het programma hier.