Tea Tupajic met DARK NUMBERS, Theater Frascati

Een ontmoeting tussen soldaten en een kunstenaar tussen het heden en een verleden dat hen allen ’s nachts wakker houdt

Van 18 t/m 22september 2018 zal bij Frascati Producties Dark Numbers in première gaan. Voor deze performance zal de in Bosnië geboren YAA-Award winnaar 2018 Tea Tupajić (Sarajevo 1984) veteranen van de Nederlandse vredesmissie Dutchbat uitnodigen als medemaker en performer. Vanuit het idee dat theater ruimte biedt voor antwoorden die juridische procedures niet kunnen geven, stapt ze in één van de donkerste geschiedenissen van het hedendaagse Europa, die haar ook persoonlijk aangaat. Met deze intieme, theatrale voorstelling voegt zij empathie toe aan de rauwe kant van de geschiedenis, die doorgaans wordt benaderd met kille feitenkennis. Misschien vinden we in het theater, in deze ontmoetingen, een afsluiting voor de gebeurtenissen in de hete zomer van 1995.  www.theaterfrascati.nl