Yaha Koo, wereldpremière Cuckoo in Graz

Yaha Koo is Yaa award winnaar 2017 met zijn project Cuckoo.
Begin 2017 heeft hij een eerste versie getoond in theater Bellevue. 

Vandaag schreef Yaha Koo ons:

‘De eerste week van oktober had ik de wereldpremière van Cuckoo in Graz, Oostenrijk. Vervolgens was ik in Seoul en Brussel. Ik kreeg overal positieve reacties. Nederlandse kunstinstellingen vroegen mij daarom snel een première te doen in Nederland. Ik besloot om dat tijdens het Batardfestival te doen op 10 november om 19 uur in het Veem, Van Diemenstraat 410, Amsterdam. Bekijk hier meer informatieof bekijk de teaser

Jaha Koo (KR/NL) De Zuid-Koreaanse theatermaker en componist Jaha Koo (°84) alias GuJAH leeft en werkt in Amsterdam. Hij studeerde theater aan het Korea National University of Arts en performance aan DasArts in Amsterdam. Sinds 2007 focust hij op de potentiële performativiteit van multimedia en probeert hij op basis van menselijke histories en politieke situaties nieuwe theatervormen te ontwikkelen.

Op een lentedag in 2015, tijdens het eten, realiseert Jaha zich plots dat het voor hem zou volstaan om op een eerlijke manier geld te verdienen om er eten mee te kunnen kopen en comfortabel te kunnen slapen. Maar de waarheid waarmee hij al zijn hele leven geconfronteerd wordt, is 고립무원(孤立無援) – wat zoveel betekent als ‘isolement zonder hulp’. En dan begint zijn rijstkoker Cuckoo tegen hem te praten: “Cuckoo is klaar met het koken van de rijst. Gelieve de rijst uit te halen.” Zo begint theatermaker Jaha Koo zijn nieuwe performance [CUCKOO]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.