Nieuws

YAA-nieuws 2 januari 2017

Vrijdag 19 januari om 12:30 uur, de lunchvoorstelling ‘ Kaap Furie’ geschreven door YAA-awardwinnaar 2017 Sara van Gennip in Theater Bellevue, Amsterdam.
Tickets € 17,50. Speciaal voor YAA-vrienden (YAA-sponsors, donateurs en housingaanbieders) biedt Theater Bellevue kaarten aan voor €12,50. Aanmelden bij marianne.yaa@gmail.com.

Tekst: Sara van Gennip, Regie: Nina de la Parra (regie-assistent Toneelgroep Amsterdam). Spel: Johanna Hagen, Wendell Jaspers en León Ali Cifteci, Dramaturgie: Tom Helmer, Vormgeving: Jutta Bornemann, Geluidsontwerp: Rinse de Jong, fotografie en publiciteit: Casper Koster.

Sara van Gennip schrijft moderne mythes waarin een duivels dilemma centraal staat. Ritmisch, beeldend, zintuiglijk. Ze schrijft o.a. voor Kameroperahuis, de Tekstsmederij en Vloeken in de Kerk.
Uit het persbericht: Met de tekst van Sara van Gennip gaan acteurs elkaar te lijf, opgezweept door feministisch ongeduld. ‘Wij willen betere mensen worden dan we waren. Mensen die niet wegkijken. Mensen die aan de rem trekken en zeggen: Nu is het genoeg.’

De Groene Amsterdammer presenteert in het kader van deze voorstelling een super-size versie van de rubriek In de wereld. Artikelen gewijd aan feministische wapenfeiten van over de hele wereld. De tentoonstelling is de gehele speelperiode te zien in de informatiehal van Theater Bellevue, en in het weekblad.

YAA-nieuws november/december 2017

Ola Lanko, YAA-award winnaar 2013 toont nieuw werk als afsluiting van haar residency-periode aan het HISK in Brussel. Nog te zien tot 17 december 2017. Vanderborght Gebouw 4e verdieping, Schildknaapstraat 50-52, Brussel. Open: ma – vr: 12:00 – 17:30 en Zat – Zond: 12:00 – 19:00.

Het werk van Gareth Nyandoro (Zimbabwe), YAA-reisbeurs 2014 is opgenomen in de collectie van het onlangs geopende Zeitz MOCAA, Museum of Contemporary Art in Kaapstad (V&A Waterfront, S. Arm Road, Silo District).


Gareth Nyandoro

Adeola Olagunju (Nigeria), YAA-award 2013, toont haar fotowerk in de fototentoonstelling Stories (curator Yves Chatap) in Sharm El Sheik, Egypte tijdens het Africa 2017 Business and Economic Forum, van 5-7 december 2017.

Inge Meijer, YAA-award winnaar 2013 toont nieuw werk tijdens RijksakademieOPEN 2017 op 24, 25 en 26 november. Sarphatistraat 470, Amsterdam.


Inge Meijer, Linden Tree, 2017, video-still 7:04

Vrijdag 24 november, 19:30 uur presenteert Dansmakers YOU BETTER MOVE # 3, samengesteld door Fernando Belfiore, YAA-Award winnaar 2015.
Met werk van Marlieke Burghouts, Fernando Troya, Ingeborg Meier, Elysia Mc Mullen, Èleni Ploumi EN Jette Hermanis.
You Better Move dansfestival is een ontmoeting van ideeën, een collectieve ‘aha’ ervaring, een sprankelend event met werk vers van het mes. Dansmakers, Gedempte Hamerkanaal 203, Amsterdam.

Esther Hovers, YAA-award winnaar 2016,  heeft haar eerste fotoboek  ‘False Positives’ gepresenteerd tijdens Offprint in Parijs. Onderwerp van het boek: intelligente bewakingssystemen. Zie ook: https://www.ideabooks.nl/9789490119577-esther-hovers-false-positives


Esther Hovers, False Positives, cover

YAA-nieuws oktober 2017

YAA-housing groot succes!
Young Artsupport Amsterdam realiseerde dankzij haar YAA-vrienden de afgelopen 12 maanden 210 overnachtingen voor 19 jonge kunstenaars.
De gastvrijheid van YAA-vrienden maakt het voor kunstenaars mogelijk deel te nemen aan internationale producties of festivals, masterclasses of speciale trainingssessies. Tijdens festivals wordt vaak aan meerdere kunstenaars onderdak geboden.

Voor YAA-housingvrienden betekent het een regelmatig contact met hun gast tijdens de repetities en uitnodigingen voor de voorstelling.
YAA biedt housingvrienden de mogelijkheid om samen een voorstelling te bezoeken en bevindingen uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.